“Sempre he pintat a mà, mantenint l’ofici viu”
Amb aquesta filosofia, Jakob Engberg ens proposa aquest taller de retolació tradicional a mà.
Data: 3-4 i 10-11  de març 2017
.
Obrim llista per a 2º grup.
INSCRIPCIÓ OBERTA
Títol: Taller de Retolació
Professor: Jakob Engberg. Fundador de Copenhagen Sign.   http://www.copenhagensigns.dk/portfolio/
Durada: 12 hores
Dates i Horaris:
Grup A
3 de març de 17 a 21 h.
4 de març de 10 a 18 h. (Amb pausa per dinar)
Grup B
10 de març de 17 a 21 h.
11 de març de 10 a 18 h. (Amb pausa per dinar)
Tarifes: 250 €
Matrícula oberta.

Jakob Engberg.

“Sempre he pintat a mà, mantenint l’ofici viu”

Jakob (35), de Copenhaguen Signs, ve del món del disseny gràfic i al llarg dels anys ha treballat amb graffiti, impressió, fotografia i pintura, entre d’altres camps de la creativitat, abans d’acabar el seu aprenentatge com a tècnic en retolació en 2015, graduat amb una medalla de bronze com el primer estudiant en 4 anys. Després d’una temporada treballant amb tècniques modernes de retolació i serigrafia, pa d’or i rètols pintats a mà per renombradas companyies de retolació, decideix enfocar-se en la retolació tradicional a mà.

Actualment, sota el nom Copenhaguen Signs, és un dels pocs retolistes tradicionals a Dinamarca, dedicat a la retolació, lettering i disseny gràfic.

Descripció

En aquest taller rebràs una introducció bàsica a la construcció de lletres a través del dibuix i del pinzell i a les tècniques de retolació. Aprendràs a crear lletres des del principi i a dissenyar la teva pròpia composició per pintar.

La classe començarà amb una introducció a la retolació i construcció de lletres. Veurem exemples sobre on fer servir els diferents estils i tècniques.

Seguidament, amb un llapis i un regle, començarem a dibuixar unes lletres bàsiques de bloc i veurem com afegir detalls com ombres, efectes, serifs i corbes. En funció del vostre nivell, us ensenyaré com fer el rètol divertit i interessant, per pintar i per mirar!

A partir d’aquí us donaré una introducció al pinzell i al tempto (Mahl estic), i us ensenyaré com pintar lletres i els estils casual i script. Això us donarà perspectiva sobre com el pinzell dóna forma a la lletra. Podeu combinar els diferents estils per a realitzar un disseny dinàmic.

Després de practicar lettering amb el llapis i el pinzell, crearem un disseny per pintar. Vosaltres escolliu les paraules i jo us ensenyaré a dissenyar i pintar un rètol que us podreu emportar a casa.

També parlarem de les diferents eines per a la retolació, manteniment dels pinzells, esmalts i com fer servir la tècnica del perforat per transferir els vostres esbossos en altres superfícies.

El taller està indicat per a principiants i per a aquells que vulguin millorar les seves habilitats. Tots els materials estan inclosos, però porteu roba per a pintar!